Cameron Village2018-11-08T16:19:10+00:00

Project Description

Cameron Village

Our client, a family of three, all had distinct criteria for the house. Each experience is articulated by a unique portal, responsive to the interior program and the framing of the gardens beyond. Working backwards through the wall section and detailing a tectonic language was established to refine and realize the diagram. Located in a compact bar along the north edge of the site, the house maximizes the open area while creating privacy from the adjacent neighbors. The frames are carefully choreographed as a backdrop for the various landscape experiences, including a pool. The parts become the whole.

Architect: Tonic Design
Construction: John Sanders & Company
Location: Raleigh, North Carolina
Photography: Tonic Design